Hyppää sisältöön
Kaksi henkilö katsoo kohti kameraa. Toinen, nuorempi heistä hymyilee kevyesti. Kummallakin heistä on vaaleat korviin ulottuvat hiukset. He ovat pukeutuneet mustiin puseroihin. Mustavalkoinen valokuva.

Lauri ja Ilmari Taipale

Lauri: ”Taide on tapa hahmottaa maailmaa. Olen analyyttinen ihminen ja taide auttaa ymmärtämään loogisuuksia, kuten matematiikkakin tekee. Kun ymmärtää miten asiat toimivat, niin niitä on helpompi käsitellä. Luen erityisesti historiaa ja kulttuurihistoriaa. Se selittää, miksi maailma on se, mikä se on.”

Ilmari: ”Minulle musiikki on läheisin taiteenlaji. Viimeksi esiinnyin ystäväni kanssa musiikkiopistolla. Soitin pianoa ja ystäväni soitti selloa. Kun kuuntelen musiikkia vaikka yksin, niin tulee sellainen tunne, että olisi jonkun kanssa, vaikka olisi yksin.”

Lauri ja Ilmari yhdessä: ”Jokaisella on oma taiteen laji, josta on kiinnostunut. Aina ei käsitä, että se on taidetta, mutta se on läsnä. Sen avulla voi pärjätä paremmin. Vaikka olisi missä elämäntilanteessa, olisi tärkeää, että olisi muutakin ajateltavaa kuin se hetki. Taide voi olla se yksi harva asia, jota odottaa. Siksi haluamme toimia kampanjan suojelijoina.”