Hyppää sisältöön

Seuraa edelläkävijöiden taidematkaa

#100minuuttiataidetta -kampanjan edelläkävijöiksi kutsuttiin 11 sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiota ympäri Suomea.

Edelläkävijät pyrkivät toteuttamaan 100 minuuttia taidetta -suositusta parhaaksi näkemällään tavalla. Kampanja seurasi sitä, miten taide ja kulttuuri edelläkävijöiden toiminnassa toteutuivat ja mitä vaikutuksia niillä oli.

Savenvalantaa ja baletin joutsenia – Mikko Majanlahden viikko taiteen parissa

Viikkoni taiteen parissa -sarjassa kampanjan suojelijat kertovat omasta viikostaan taiteen parissa. He kirjaavat kampanjan Taidepassiin minuutit taiteen tekijänä ja kokijana sekä taidekokemusten vaikutukset: Herättikö kokemus ajatuksia ja tunteita, antoiko se mahdollisuuden lepoon tai muiden kanssa yhdessä oloon? Tällä kertaa vuorossa on Mikko Majanlahti. Maanantai 11.11. Fysioterapeutti kävi. Jalkojen liikeratoja ja lonkkaa jumpattiin. Auttaa liikkumaan, kun […]

Lue lisää

Taide ja kulttuuri pysyväksi osaksi sote-palveluita

100 minuuttia taidetta -kampanja on tehnyt näkyväksi Essoten arjessa tehtävää taide- ja kulttuuritoimintaa, niin meille itsellemme kuin myös muille. Taiteen ja kulttuurin rooli vaihtelee eri palvelualueilla ja eri yksiköissä hyvinkin paljon. Hyvien käytäntöjen jakaminen on tarpeen, jotta uusia toimintatapoja voidaan ottaa helposti käyttöön. Hyvinvointi ja hyvinvointiin vaikuttavat tekijät nähdään entistä laaja-alaisemmin. Tutkitustikin taide, kulttuuri ja […]

Lue lisää

Kuviteltuja yhteisöjä Kansallisteatterissa

1960-luvun kirjoituksissaan sosiologi Erving Goffman laajensi käsitystämme yhteisöllisen stigman luonteesta. Stigma tarkoittaa ihmisessä tai ihmisryhmässä olevaa ominaisuutta tai piirrettä, jonka nojalla muu yhteisö asettuu tämän ylä- tai ulkopuolelle. Stigma, Goffmanin sanoin, saastuttaa ihmisen identiteetin ja lähes kohtalonomaisesti määrittelee hänen asemansa ja mahdollisuutensa yhteiskunnassa. Stigma voi liittyä oikeastaan ihan mihin tahansa inhimilliseen ominaisuuteen: etnisyyteen, seksuaaliseen suuntautumiseen, […]

Lue lisää
Sairaalaklovni kahvikuppi kädessään vierellään hymyilevä mies.

Omakohtaisia kokemuksia, toiveita ja kulttuuria kaikille – Jaakko Herralan viikko taiteen parissa

Jaakko Herrala toivoo joulupukilta kulttuuria kaikille – riippumatta siitä, onko terve, vammainen, ikäihminen palveluasumisyksikössä tai terveyskeskuksen vuodeosastolla.

Lue lisää

Terveyden pikkujättiläinen

Terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta tärkeintä on se taide- ja kulttuuritoiminta, joka tapahtuu muun muassa vapaan sivistystyön parissa, hoidossa ja hoivassa sekä osana järjestöjen toimintaa.

Lue lisää

Aistimatkalaukusta saa nopeasti virikkeitä hoitotyön arkeen

Parhaimmillaan aistityöskentely tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi muistisairaalle päästä hetkittäin eristyneisyydestään ja kokea erilaisia tunnetiloja sekä toimii uudenlaisena vuorovaikutuksen välineenä hoitajan tai omaisen ja dementoituneen välillä.

Lue lisää

Ikonimaalausta ja paljon musiikkia – Jon Kauppilan viikko taiteen parissa

Ikonien maalaaminen on rentouttavaa puuhaa ja musiikin kuuntelusta tulee aina hyvä fiilis. Taiteen parissa saa hyvää oloa onnistumisista ja uuden oppimisesta.

Lue lisää

Taiteen tekeminen saa liekkeihin – Ella Jäppisen viikko taiteen parissa

Taiteen tekeminen saa Ella Jäppisen liekkeihin, ja sen kokeminen taas jättää mukavan hiilloksen kytemään ja lepäämään.

Lue lisää

Pascal – taiteilijoiden, nuorten ja henkilökunnan yhteinen taideteos

Jatkossa taiteen merkitys sairaaloissamme saa yhä vahvemman aseman. Perinteisen kuvataiteen rinnalla myös osallistava taide tulee saamaan yhä enemmän sijaa sairaaloissa. Tästä Pascal ja sen syntyprosessi ovat yksi hyvä esimerkki.

Lue lisää

Pianonsoittoa, teatteria ja roolipelejä – Ilmari ja Lauri Taipaleen viikko taiteen parissa

Viikko innosti etsimään uudenlaisia kulttuuri- ja taidekokemuksia sekä oppimaan uutta.

Lue lisää

Yhteistyöllä sujuvampaa taidetoimintaa

Eri alojen asiantuntemuksen hyödyntäminen luo mehevät puitteet onnistuneelle projektille. Yhteistyö tuo toiminnalle enemmän ulottuvuuksia, vaikuttavuutta ja näkyvyyttä.

Lue lisää

Taide kulki rinnalla myös arjessa – Helena Norokallion viikko taiteen parissa

Viikon aikana tapahtui paljon asioita sekä konkreettisesti että mielen tasolla. Taide herätti ajatuksia, tunteita ja muistoja sekä vahvisti ystävyyssuhteita. Toi kauneutta ja rujoutta, iloa ja haikeuttakin.

Lue lisää

Tanssille tuntuu olevan huutava tarve vanhustyön yksiköissä

Taiteen kautta avautuu uusia maailmoja niin siihen osallistujille kuin henkilökunnallekin. Taide- ja kulttuuritoiminta voi lisäksi tukea paitsi asukkaiden hyvinvointia myös yksiköiden toiminnan ydintä sekä positiivista työkulttuuria ja asiakkaiden tasavertaista kohtaamista.

Lue lisää

Näytteleminen vapauttaa mielen – Sanna Tiivolan viikko taiteen parissa

Teatterin tekemisessä on hienoa yhdessä tekeminen. Yhdessä tekemisestä syntyy lämmin olo ja tunne, että maailma on hieno paikka olla.

Lue lisää

Tervetuloa kampanjatapahtumiin!

Tervetuloa Lahteen, Varkauteen, Mikkeliin ja Tampereelle kuulemaan, miten taide saadaan osaksi jokaista päivää!

Lue lisää
Henkilö soittaa pianoa selkä katsojaan päin.

Ääneenlukua ja aivoja hierovaa musiikkia – Rosa Meriläisen viikko taiteen parissa

Rosa Meriläinen toivoo jatkossa löytävänsä taiteen ja kulttuurin parista uusia juttuja ja uusia kiinnostuksen kohteita.

Lue lisää
Asukas seisoo pihalla tikka kädessään. Hoitaja seuraa vieressä heittoa. Heidän takanaan muut asukkaat ja hoitaja seuraa tikanheittoa istuen.

Arkeenkin mahtuu pieniä kulttuurinautintoja

Asukkaiden toiveita kuunnellaan ja toteutetaan niin arkena kuin juhlana.

Lue lisää
Tanssija seisoo huoneen keskellä. Hänen silmänsä ovat kiinni ja kätensä kohotettu ilmaan. Taustalla istuu hanuristi. Hän säestää esitystä haitarilla.

Meren yllä hiljaa yössä

Tanssikonsertti vei vanhukset tangon ytimeen.

Lue lisää
Oorkesteri soittaa pihalla. Kuuntelijat istuvat puistonpenkeillä. Puut ja pensaat ovat täydessä lehdessä. On kaunis kesäpäivä.

Luonnosta ja kulttuurista virtaa lähestyvään syksyyn

Musisointi, teatteri ja luontoretket ovat siivittäneet loppukesän päiviä sekä tuoneet iloa asukkaille.

Lue lisää
Palvelutalon asukas pelaa Corona-peliä hoitajan avustuksella. Pöydän ääressä kaksi muuta asukasta seuraa peliä. Seinällä on koivuaiheinen maalaus sekä ilmoitustaulu, johon on kiinnitetty seinäkalenteri, valkoinen A4-paperi ja kuva kukasta. Taustalla oleva televisio on auki mutta sinertävä kuva on epätarkka.

Pelihetki herättää muistoja ja tuo asukkaat yhteen

Fortuna ja Corona vievät lapsuuteen, bingo herättää muistot laivamatkojen tunnelmista.

Lue lisää
Puista kanteletta ja keltaista rytmimunaa kädessä pitelevä silmälasipäinen sairaalamuusikko katsoo taaperoikäistä lasta, joka istuu tutti suussa naisen sylissä. Myös tällä toisella naisella on silmälasit ja hän katsoo lasta. He kaikki ovat sivuttain kameraan. Taustalla on valkoinen, korkealaitainen lasten sairaalasänky, jonka lakanoissa piirrettyjä kuvia. Sängyn tyynyssä on keltavalkoiset ruudut. Sängyllä on myös avoin lastenkirja, mytty purppuranpunaista harsokangasta ja vihreä unipehmolelu, jonka muodosta ei saa tarkkaa käsitystä. Sairaalahuoneen seinään on kiinnitetty valkoinen avohylly. Sekä seinät että hylly ovat valkoiset.

Yllätyn joka kerta – Sairaalamuusikon vierailu lastenosastolla

Yhdessä koettu musiikkihetki vie potilaan ja omaisen ajatukset hetkeksi pois sairaudesta, kivusta ja epämukavista toimenpiteistä.

Lue lisää
Luonnonvalkoiseksi rapatun kerrostalon sisäpihan vihreällä nurmikolla seisoo valko-mustaan asuun pukeutunut silmälasipäinen laulaja. Hän pitelee mikkiä ja hänen edessään on musta nuottiteline, josta pilkistää sinikantinen nuottivihko. Laulajan vieressä oikealla istuu korkealla baarijakkaralla harmaatukkainen muusikko, joka säestää laulua haitarilla. Hänen edessään on musta sähköpiano. Pianon takana vaaleanruskealla jakkaralla on jonkinlainen vaalealla liinalla peitetty musta laatikko. Laulajan vasemmalla puolen on vihreä kukkaistutus. Muusikkojen kummallakin puolen on hopeaisilla metallijaloilla seisovat mustat kaiuttimet ja heidän takanaan oleva puu kukkii valkoisin kukin. Heidän ympärilleen on aseteltu korkeita tekoauringonkukkia. Nurmikkoa ympäröi harmaa reunakivetys ja vaalea hiekkatie.

Kesällä kulttuurikin siirtyy ulkoilmaan

Retkien jälkeen on ollut mukava rauhoittua arjen kulttuurihetkissä runoja ja pianon soittoa kuunnellen.

Lue lisää
Vaaleanvihreällä, raidallisella lakanalla on postikortti ja kaksi ruskeassa paperissa olevaa Omar-makeista. Kortissa on punasinertävä kukka-aihe ja vaalealla teksti "Onnea, iloa, valoa päivääsi". Sängyn pääty on valkoinen ja sitä kiertää ohut metalliputki. Sängyn vieressä on valkoinen matala laatikosto, jonka ylälaatikon hopeinen, neliskulmainen vedin pilkottaa sängyn takaa. Taustalla näkyvä pieni osa seinää on vaalean beigen värinen.

Toiveiden Toukola – palveluasumisen kehittämistä taiteen avulla

Toukolan palvelutalossa Tampereella taide- ja kulttuuritoiminta sekä henkilökunnan kulttuurinen työote lisäävät asukkaiden hyvinvointia ja viihtyvyyttä.

Lue lisää
Punertavan, isoikkunaisen palvelutalon pihamaalla taiteilee pelleasuun pukeutunut esiintyjä. Hän tasapainoilee yksipyöräisen päällä ruudullisissa housuissa, raidallisessa paidassa, henkseleissä ja punaisessa lippalakissa. Hänellä on valkoiseksi maalattu naama ja punainen pellenenä. Hän temppuilee sivuttain kameraan nähden nurmikon halki kulkevalla hiekkatiellä. Nurmikolla on paljon yleisöä. Kuvan etualalla istuu kaksi katsojaa mustissa, harmaajalkaisissa puutarhatuoleissa. Toisella katsojalla on monivärinen, raidallinen paita, keltainen kudottu myssy ja silmäläsit. Hänen vieressään istuvasta katsojasta näkyy vain punertavan ruskeat hiukset ja vähän mustaa paitaa. Heidän edessään istuu toiset kaksi katsojaa mustissa pyörätuoleissa. Myös heillä on värikkäät asut. Heidän vieressään mustilla puutarhatuoleilla istuu oranssipaitainen ja lippispäinen lapsi ja hänen vieressään lippispäinen aikuinen. Heidän takanaan puisessa isossa pihakeinussa istuu vihreäraidallisessa paidassa ja tummissa shortseissa tummatukkainen lapsi. Keinun vieressä lähellä kuvan keskiosaa on toinen puinen, vaalealla katoksella varustettu pihakeinu, jossa istuu kaksi katsojaa. Toisella heistä on vaalea hihaton paita ja vaaleat hiukset. Toinen on ruskeahiuksinen ja hänellä on puna-musta-valkokirjava paita. Heidän vieressään, lähellä kuvan keskellä olevaa puun kantoa, istuu vaaleansiniseen, hihattomaan paitaan ja mustiin puolipitkiin housuihin pukeutunut nainen. Hänen edessään puuterhetuolilla istuu harmaatukkainen, vaaleaan pusakkaan pukeutunut nainen. Hänen vieressään on punainen rollaattori. Katetun pihakeinun vasemmalla puolen istuu punaisen kirjavassa paidassa ja mustissa housuissa katsoja pyörätuolissa. Hänellä on mustat aurinkolasit ja vaalea lippalakki. Hänen takaansa näkyy toisen katsojen siluetti. Heidän edessään on pieni neliskulmainen pöytä, joka on peitetty valkoisella pöytäliinalla. Pöydällä on virvokkeita. Taustalla kauempana seisoo muita katsojia. Sää on aurinkoinen mutta suurin osa katsojista on varjossa.

Itämaista tanssia, sirkustemppuja ja retkiä lähelle ja kauas

Kesä on vilkastuttanut Kotokampuksen toimintaa ja kaikenlaista kulttuuriaktiviteettia on piisannut.

Lue lisää
Pöydän ääressä istuu kaksi ukulelen soittajaa. Heitä kuuntelee pyörätuolissa istuva henkilö. Heidän takanaan on avoin ovi. Ovesta näkyy keittiö ja muutamia hahmoja.

Musiikki soi kohti kesää

Musiikki säestää kulttuurista, innostavaa työotetta Yhteisötalo Satamassa ja inspiroi myös kävijöitä.

Lue lisää
Musta-valkoraidalliseen paitaan pukeutunut lyhythiuksinen lapsi pitää sylissään avonaista kirjaa. Hänen suunsa on auki naurusta ja hän katsoo kameran ohi oikealle. Mustasta taustasta ei erota yksityiskohtia. Valokuva on mustavalkoinen.

Inspiroivia ideoita ja uusia välineitä

Kannustamme kaikkia lisäämään taide- ja kulttuuriosallistumista kesän kunniaksi!

Lue lisää
Luonnonvalkoisen karvamaton päällä on kaksi isoa, muovista kreikkalainen jogurttipurkkia. Toinen purkeista on matolla nurinpäin, ja siihen nojaa kaksi tiskiharjaa. Etualalla oleva harja on vihreä ja purkin takana oleva harja punainen. Toisen jogurttipurkin sisässä on pinkki tiskiharja, josta näkyy vain varsi. Purkkien takana on ruskea, keltasilmäinen ja oranssinokkainen pehmolelupöllö. Purkkien edessä vihreään tiskiharjaan nojaa pienempi harmaa pöllö, jolla on keltaiset muovisilmät ja ruskea nokka. Maton takana lattia on ruskeaa parkettia. Taustalla näkyy myös osa ruskeasta puuhyllystä.

Tiukusten helinää – Yhteisömuusikko moniammatillisessa yhteistyössä Taideneuvolassa

Neuvola voi olla paikka, jossa saatellaan lapset ja vanhemmat vahvistavien taidekokemusten äärelle.  

Lue lisää
Suojamuovilla päällystetyn vaalean puupöydän ympärillä istuu viisi palvelutalon asukasta. Kahdella heistä on valkoiset muoviessut yllään. Pöydällä on iso valkoinen fläppitaulu ja tusseja. Pöydän päässä seisova hoitaja antaa ohjeita ja kaksi muuta hoitohenkilökuntaan kuuluvaa kuuntelevat asukkaiden kanssa. Kuvan edustalla on rullaattori. Ikkunoista tulvii sisään valoa.

Yhteistä taulua maalaamassa

Olemme perustaneet Lehtiojalle ”100minuuttiataidetta-klinikan”!

Lue lisää
Viininpunaiseen shaaliin kietoutunut harmaahiuksinen palvelutalon asukas istuu polkupyöräriksan kyydissä. Hänen takanaan riksaa polkee hymyilevä henkilö aurinkolasit päässään. Musta riksa kulkee asfaltoidulla jalkakäytävällä. Sen takana kadulla on valkoinen auto Taksi Tampere 0100 4131 -teksti kyljessään.

Välillä pitää tehdä jotain yllättävää!

Tärkeä elementti toiminnassa on yhdessäolo muiden kanssa.

Lue lisää
Essoten hiljaisen huoneen seinät ovat vaaleaa puuta. Seinät kaartuvat ja aaltoilevat hiukan ja etualalla olevassa puupinnassa on koristeloveja. Taaempana olevassa seinässä on pientä raitaa. Puupaneelien yläosa on valaistu. Seinään heijastuu rengasmainen, valosta peräisin oleva kuvio. Lattia on sininen. Katossa on harmaita, neliönmallisia paneleita ja ilmastointiaukko.

Hiljaisuutta, ukkosmyrskyä ja kurjen huutoja

Kevään aikana taidetta ja kulttuuria on ollut Essotessa koettavissa monin tavoin.

Lue lisää
Suomen Mielenterveysseuran Mental Health Art Week -tapahtumaviikon logo. Vaaleanpunainen, isoilla kirjaimilla kirjoitettu teksti 'MHAW!'. Taustalla vihreitä ja oransseja, mustapilkullisia kolmioita. Tausta monivärinen.

Mental Health Art Week 2019

Mental Health Art Week ja 100 minuuttia taidetta -kampanja yhdistävät voimansa ja järjestävät yhteistyössä kaksi tapahtumaa.

Lue lisää
Kuusi neuvolan työntekijää istuu lattialla. He keskustelevat kouluttajan opastuksella. Kouluttaja seisoo työntekijöiden vieressä. Hän elehtii käsillään ja selittää samalla. Lattialla on monivärinen matto ja sinisiä säkkituoleja.

Taide lapsen kasvun ja kehityksen tukijana

Taiteen eheyttävä vaikutus näkyy vauvojen rentoutuneesta olemuksesta ja keskittyneestä vuorovaikutuksesta vanhemman ja lapsen yhteisessä lauluhetkessä.

Lue lisää
Sinisenvihreällä taustalla on musta piirretty eläinhahmo. Hahmolla on pystykorvat, pitkä kuono, lyhyet jalat ja pitkä, kippuralle menevä häntä. Valkoisissa puhekuplissa on tekstit 'Kulturkompisarna', 'Kulttuuriluotsit', 'Piristäjät', 'Kulturlotsarna', 'Kulttuurikaverit', 'Kulttuuriystävät' ja 'Kulttuuriväärtit'.

”Kulttuuriluotsin kanssa 100 minuuttia taiteen parissa kuluu hyvässä seurassa”

Yksi syy siihen, että 100 minuuttia viikossa taiteen parissa ei täyty, voi olla seuran puute.

Lue lisää
Vaaleansinisen soikean kuplan sisässä on teksti 'Mennään yhdessä!'. Tekstin vieressä on yksi oranssi pallo ja kaksi vaaleansinistä. Sen alla lukee 'Kulttuurielämyksiin vapaaehtoisen kanssa!'. Tämän tekstin alla lukee 6.-12.5.2019 ja sen vieressä on musta eläinhahmo.

Kulttuuriluotsit ja 100 minuuttia taidetta -kampanja tekevät yhteistyötä

Kulttuuriluotsitoiminnan Mennään yhdessä! -teemaviikko ja 100 minuuttia taidetta -kampanja tekevät yhteistyötä.

Lue lisää
Ruskean pianon ääressä istuu soittaja. Hän hymyilee ja on kääntynyt kohti kameraa. Hänellä on kädessään silmälasit. Nuottikirja on avattuna hänen edessään. Taustalla näkyy kukallinen nojatuoli ja värikäs seinämaalaus.

”Tärkeintä ei ole lopputulos, vaan tekeminen”

Satamassa on laulettu yhdessä, keskusteltu musiikista ja Minna Canthista ja annettu ajatusten liikkua.

Lue lisää
Hoitaja istuu pöydän ääressä. Hänen edessään on runokirja auki. Hänen vieressään pöydän ääressä istuu asukas. Hän kuuntelee hoitajan lukemia ruonja. Pöydällä on punainen pöytäliina. Pöytäliinan päällä on Kotiliesi-lehti, vesikannu ja kukkia.

”Runous on kuin keväinen valo pitkän pimeän talven jälkeen”

”Runo on ravintoa sielulle ja vahvistaa sydäntä.”

Lue lisää
Neljä soittajaa soittaa kahta haitaria, rumpuja ja bassokitaraa. Yleisö tanssii. Osa tanssijoista on pyörätuolissa. Yleisöä istuu myös pöydissä kuuntelemassa soittajia.

”Arjen ongelmaratkaisutyötä”

Taiteesta ja kulttuurista keskusteleminen on elämänsisältö-asiaa, josta keskusteleminen tuo myös henkilökunnan työhön lisää sisältöä.

Lue lisää
Yhteiskuvassa Koukkuniemen asukkaita, työntekijöitä ja Skandinavian Hunks -tanssiryhmän jäseniä.

”Diskoilua ja Hunkseja!”

Haasteena on antaa aikaa ja tekemistä sekä taidekokemuksia sellaisille asukkaille, jotka syystä tai toisesta viettävät paljon aikaa vuoteessa.

Lue lisää
Taikuri seisoo yleisön edessä. Hän tekee temppua metallisilla renkailla. Yleisöä istuu sohvilla. He seuraavat kiinnostuneena taikurin temppua.

”Taikuutta ja musiikkia”

Asiakkaat seurasivat kiinnostuneena temppuja ja ihmettelivät taikuutta.

Lue lisää
Neljä Mäntyrinteen asukasta istuvat aistihuoneessa hoitajan kanssa. Hoitajalla on kädessään paperi. Hän ja yksi asukkaista keskustelevat. Muut asukkaat kuuntelevat.

”Aistit auki sananlaskuilla!”

”Tullaan pian uudestaan aistihuoneeseen ja pidetään samanlainen tuokio!”

Lue lisää
Huoneen keskellä olevalla pöydällä on tietokone ja muuta elektroniikkaa. Pöydän ääressä istuu ruutupaitaan pukeutunut henkilö. Salissa istuu pöytien ääressä myös muita henkilöitä. Heidän kohdalla valokuva on kuitenkin epätarkka, jotta henkilöitä ei tunnistaisi kuvasta.

”Kulttuuri ja taide osana hyvää elämää uudessa Kotokampuksessa”

Vuoden aikana jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kulttuurisuunnitelma.

Lue lisää
Rinnekoti-Säätiön asiakkaita ja henkilökuntaa istuu vanhassa raitiovaunussa Ratikkamuseossa.

”Ilman kulttuuria mun arkipäivästä tulisi tylsä”

Taidelähtöinen toiminta ja siitä puhuminen on tapa kommunikoida ja pitää yhteyttä toisen kanssa.

Lue lisää
Laulaja seisoo kädessään kitara. Hänen edessään on mikrofoni. Päässään hänellä on musta lierihattu. Vaatteet ovat mustat. Taustalla seinälle on kiinnitetty pilakuvapiirroksia.

”Kaikenlaisia ideoita on alkanut tulvia”

Järjestimme henkilöstölle kaksi työpajaa, joissa syvennyimme taiteen, kulttuurin, terveyden ja hyvinvoinnin suhteeseen.

Lue lisää
Puisella pöydällä on erilaisia puuesineitä. Pöyddä on pyöreät päädyt. Pienet puuesineet on kiinnitetty pyöreille puualustoille. Ne kuvaavat erilaisia eläimiä, kulkuvälineitä ja arkiesineitä.

”Äänimuseo vei muistojen äärelle”

Joillakin asukkaistamme on tullut taidenautintoja yli 700 minuuttia viikossa.

Lue lisää
Talvimaisemassa Pitkäniemen uimakoppi ja sen laituri. Maa ja jäätynyt järvi ovat valkoisen lumen peitossa. Myös puiden oksilla on lunta.

”Valokuvia ihmeelliseksi muuttuneesta arkimiljööstä”

Eräs ryhmäläinen puki tunnelman sanoiksi: ”Aivan ku ei oltais täällä.”

Lue lisää
Kaksi henkilöä, nuorempi ja vanhempi, ottavat älypuhelimella yhteistä kuvaa. Heidän taustallaan näkyy tiiliseinään maalattu graffiti. Graffitista erottuu punainen sydän.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kampanjan yksi tavoite on saada realistista tietoa siitä, miten taide ja kulttuuri toteutuvat sote-alalla.

Lue lisää
Kulttuurihieroja seisoo runokirja kädessään. Hänen vierellään seisoo asukas. Taustalla näkyy värikäs seinämaalaus ja verhoiltu puinen sermi.

”Runojumppaa, kulttuurihierontaa ja klassisen musiikin levyraati”

”Ollaan yhdessä, jaetaan omaa ääntä toiselle, viedään tarinaa eteenpäin, koetaan jotakin tärkeää.”

Lue lisää
Lattialla istuu vanhempia säkkituoleissa. Heillä on vauvat sylissään. Heidän yläpuolellaan on vaalea kangas. Kangasta pitelevät kolme seisovaa henkilöä. Tunnelma on iloinen.

”Matkalla maailmaan – taide mukana ihan alusta asti”

Haastamme kaikki neuvolat ja lastenkulttuurikeskukset pohtimaan, miten taiteen avulla voidaan tukea varhaista vuorovaikutusta.

Lue lisää
Vanhempi henkilö pitää kädessään spraymaalipurkkia. Hän ruiskuttaa maalia seinään ja hymyilee. Osa spraymaalatusta seinästä näkyy kuvassa.

Miljoonajahti käyntiin!

Tasaisen vauhdin taulukolla meillä on hyvä mahdollisuus saada kampanjan aikana yli miljoona tuntia taideosallistumista talteen!

Lue lisää
Viulisti seisoo keskellä muuta orkesteria. Hän soittaa viulua. Etualalla istuu kaksi harmaahiuksista kuuntelijaa. Heidän selkänsä on kohti kameraa.

”Voi kun näitä olis useammin!”

Mikkelin kaupunginorkesterin konserttikiertue vieraili Essoten yksiköissä. Musiikista nautittiin yleisössä kukin omalla tavallaan – toiset varpaalla, toiset kädellä musiikin tahtia hahmotellen.

Lue lisää