Hyppää sisältöön
Neuvolan henkilökuntaa seisoo yhdessä. Heillä on päällään siniset, hupulliset collegetakit.

”Taide osaksi lastenneuvolan toimintaa”

Varkauden Sosiaali- ja terveyspalvelut: Vastaanottopalvelut/ Neuvola, Varkaus

Organisaatiomme tuottaa neuvolapalveluita Joroisten ja Varkauden toimipaikoissa alle kouluikäisille lapsille ja lapsiperheille. Kampanjaan osallistuu Varkauden toimipaikka.

Varkauden kaupungista löytyy rohkeutta sekä uskallusta päästää henkilöstö ja asukkaat päättämään itseensä vaikuttavista asioista. Meillä kehittäminen tapahtuu arjessa, kun wiksulla asenteellamme etsimme uusia wiksuja tekemisen tapoja. Olemme Vekarakaupunki, joten neuvolapalvelut lähtivät kampanjaan mielellään edelläkävijöinä.

Neuvolatoiminnassamme ei ole ollut taidetoimintaa sellaisenaan ennen tätä kampanjaa.

Odotamme kampanjalta, että asiakkaamme saisivat kokemuksia neuvolaympäristöön tuodusta taidetoiminnasta. Toivomme, että se rohkaisisi hakeutumaan muutoinkin taiteen pariin. Jos saamme taiteen osaksi lastenneuvolan toimintaa, taiteen tavoittavuus paranee, koska useimmat lapsiperheet käyvät neuvolassa.

Uskomme, että lapset ja perheet saavat neuvolakäynneistään lisää miellyttäviä tunnekokemuksia taiteen välityksellä ja kampanjaan osallistuminen lisää myös työntekijöidemme työhyvinvointia.

Meillä on paljon ideoita, mitä kaikkea haluamme kokeilla ja kehittää. Toivomme kampanjalta mielenkiintoisia kokemuksia ja elämyksiä. Haluamme päästä alkuun kulttuuritoiminnan ottamiseksi pienin keinoin osaksi neuvolan työtä. Meille on tärkeää, että toiminta pidetään toteutukseltaan riittävän helppona. Taide on arjen keskellä.