Hyppää sisältöön
Viininpunaiseen shaaliin kietoutunut harmaahiuksinen palvelutalon asukas istuu polkupyöräriksan kyydissä. Hänen takanaan riksaa polkee hymyilevä henkilö aurinkolasit päässään. Musta riksa kulkee asfaltoidulla jalkakäytävällä. Sen takana kadulla on valkoinen auto Taksi Tampere 0100 4131 -teksti kyljessään.

Välillä pitää tehdä jotain yllättävää!

Koukkuniemi, Tampereen kaupunki, Ikäihmisten palvelulinja, Tampere

Koukkuniemen keväässä taide ja kulttuuri ovat saaneet monenlaisia ilmenemismuotoja. On ollut elokuvan katselua, askartelua, musiikkia, yhteislaulua, runojen kuuntelua, tansseja, trubaduuri esiintymässä sekä paljon paljon muuta. Muutama asukkaamme tekee taidetta lähes päivittäin ihan itsenäisesti.

Kädentaitopajassa on maalattu puuesineitä ja tehty mosaiikkitöitä sekä kankaanpainantaa. Pajassa on koettu onnistumisen tunteita, kun tekeminen on ollut hauskaa ja oman käden jälki on miellyttänyt omaa ja muiden silmää. Tärkeä elementti toiminnassa on yhdessäolo muiden ryhmäkotien asukkaiden kanssa.

Musiikki on kaiken aikaa vaikuttamassa siellä ja täällä ja yhteislaulutilaisuuksista pidetään todella paljon. Myös tanssi musiikin tahdissa virkeyttää kovasti ja vaikuttaa mielialoihin hyvällä tavalla. Esimerkiksi Pakkahuoneen Mummodiskossa asukkaamme viihtyivät erinomaisesti. On tärkeää välillä päästä uuteen ympäristöön tekemään jotain yllättävää.

Lämpiminä päivinä olemme kaivaneet riksapyörän esiin tallista ja lähteneet liikkeelle. Olemme retkeilleet monenlaisiin kulttuurikohteisiin. Viimeksi kävimme Näsinneulasta tähystelemässä kauniita ja kauas avautuvia maisemia. Asukkaat pitävät kovasti riksapyöräilystä: Kiitokset kuuluivat vielä myöhään illalla mieleisestä reissusta ja uutta pyöräretkeä jo odotetaan.

Olemme matkustelleet myös mielikuvituksen voimalla ja tutustuneet Suomen maakuntiin keskustellen, kuvia katsellen, maakuntalauluja kuunnellen ja laulaen ja tanssien. Mielikuvamatkat maakuntiin tuovat mukanaan muistojen tulvan tutuista paikoista. Täällä eletään innostuen ja uusia tapahtumia odottaen!