Hyppää sisältöön
100 minuuttia taidetta -kampanjan logo. Keltainen ympyrä. Sen oikeassa alalaidassa on ristikkäin turkoosi, vaaleanpunainen ja tummanpunainen viiva. Ympyrän sisässä lukee mustalla 100 MINUUTTIA TAIDETTA.

Tervetuloa kampanjatapahtumiin!

100 minuuttia taidetta -kampanja on innostanut sosiaali- ja terveydenhuollon sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijoita ottamaan taiteen ja kulttuurin pysyväksi osaksi toimintaansa. Jokaisella ihmisellä on oikeus taiteeseen ja kulttuuriin ja niiden hyvää tekeviin vaikutuksiin.

Nyt on tullut aika kerätä kampanjan opit ja oivallukset yhteen. Loka-marraskuun vaihteen kampanjatapahtumissa tuodaan esiin hyviä käytäntöjä eri puolilta Suomea.

Tervetuloa kuulemaan, miten taide saadaan osaksi jokaista päivää!

Lahdessa Lehtiojan palvelukeskus on toiminut yhtenä kampanjan edelläkävijöistä. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä (PHHYKY) taiteella on monia ilmenemismuotoja. PHHYKYssä työskentelee organisaatiotaiteilija ja useita yhteisötaiteilijoita.

Tervetuloa ”Taide toimii PHHYKYssä” -tapahtumaan Lehtiojan palvelukeskukseen tiistaina 29.10.

Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumaan

Varkauden neuvola on toiminut yhtenä kampanjan edelläkävijöistä. Taide ja kulttuuri ovat neuvolassa saaneet monia ilmenemismuotoja. Lastenkulttuurikeskus Verso on toiminut neuvolan yhteistyökumppanina sisältöjen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tervetuloa ”Taide on tapa olla yhdessä” -tapahtumaan Varkauteen torstaina 31.10.

Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumaan

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote on toiminut yhtenä kampanjan edelläkävijöistä. ”Taiteen ja kulttuurin paikka sosiaali- ja terveyspalveluissa” -tapahtuma toteutetaan osana Parasta Etelä-Savoon -hankkeen Design Jam -tapahtumaa. Design Jamissa kehitetään monialaisesti ratkaisuja taiteen ja kulttuurin vakiinnuttamiseksi sote-alalla.

Tervetuloa Mikkeliin tiistaina 5.11.

Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumaan

Pirkanmaalla kampanjan edelläkävijöinä ovat toimineet Koukkuniemen alue Tampereelta, Lempäälän Kotokampus ja kaksi Pitkäniemen sairaalan osastoa. Taide ja kulttuuri ovat saaneet edelläkävijöiden toiminnassa monia ilmenemismuotoja.

Tervetuloa ”Taide koskettaa ihan jokaista” – tapahtumaan Tampereelle perjantaina 8.11.

Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumaan

100 minuuttia taidetta -kampanja on vahvasti esillä myös Taiteen edistämiskeskuksen Taiteen käytön ja hyvinvoinnin kehittämisohjelman tulosseminaarissa, joka järjestetään keskiviikkona 20.11. Helsingissä.

Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumaan