Hyppää sisältöön
Henkilö istuu tuolissa. Hän ojentaa kätensä ottaakseen hänelle ojennetun mikrofonin.

Savenvalantaa ja baletin joutsenia – Mikko Majanlahden viikko taiteen parissa

Viikkoni taiteen parissa -sarjassa kampanjan suojelijat kertovat omasta viikostaan taiteen parissa. He kirjaavat kampanjan Taidepassiin minuutit taiteen tekijänä ja kokijana sekä taidekokemusten vaikutukset: Herättikö kokemus ajatuksia ja tunteita, antoiko se mahdollisuuden lepoon tai muiden kanssa yhdessä oloon? Tällä kertaa vuorossa on Mikko Majanlahti.

Maanantai 11.11.

Fysioterapeutti kävi. Jalkojen liikeratoja ja lonkkaa jumpattiin. Auttaa liikkumaan, kun saa opastusta.

60 minuuttia tekijänä

Tiistai 12.11.

En osallistunut taiteeseen ja kulttuuriin vaan pidin lepopäivän.

Keskiviikko 13.11.

Keskiviikkoisin osallistun Savenvaltaajat- ja Mestarimaalarit-ryhmiin. Savenvaltaajissa muotoilemme savea. Ryhmän kanssa keskustelu ja oleminen on tärkeää. Mestarimaalarit on maalausta ja yhdessä oloa puhuen.

Savenvalanta on kiinnostavaa, sillä en ole koskaan aiemmin tehnyt keramiikkatöitä. Naisille saven leipominen helpompaa, kun tottunut vaivaamaan taikinaa, minulle saven leipomisen opettelua. Ryhmässä oppii saven käsittelytekniikoita.

Herättää positiivia tunteita, kun ollaan yhdessä ja käsittelen maalatessa tunteita, kun on jokin ajankohtainen asia mielessä.

210 minuuttia tekijänä

Torstai 14.11.

  

Eino-klubin kokous. Eino-klubi on tamperelaisten teattereissa työskennelleiden yhdistys. Vieraana ollut yliopiston tutkija kertoi Tampereen Työväen Teatterin historiasta ja teatterimuseohankkeesta. Klubitapaamisissa on mukavaa, ensisijaisesti tavataan vanhoja työkavereita ja jutellaan tämän päiväisistä asioista.

Klubitapaamisissa on tärkeää yhdessäoloa ja sieltä saa uutta tietoa. Tapaamiset myös herättävät surua niiden klubilaisten puolesta, ketkä ovat poistuneet elävien kirjoista.

180 minuuttia tekijänä

Perjantai 15.11.

 

Olin Joutsenlampea katsomassa Tampere-talossa. Hieno esitys, kun on nähnyt Tampereen teatterissa nuorena ja Bolshoi-teatterin esityksen Moskovassa, ja nyt uudelleen Tampereella. Tämä oli melkein samankaltainen esitys. Joutsenia riitti ja riitti… Suurin elämys oli aikanaan Bolshoissa.

Suuri elämys ja musiikista nauttimista, musiikki on niin hienoa. Herättää ihailua, miten jotkut osaa. Ja kiva tietenkin tavata Eino-klubilaisia samalla.

180 minuuttia kokijana

Lauantai 16.11. ja 17.11.

Lepopäiviä.

Taide on minulle itsestäänselvyys

Taiteeseen ja kulttuuriin osallistuminen on minulle ajankulua. Omassa elämässäni taide on oikeastaan ollut aina itsestäänselvyys. Jatkossa koitan yhtä lailla harrastaa taidetta.

Viikkoni minuutit yhteensä: 450 minuuttia

Haastan mukaan…

Taidetta saisi olla joka paikassa liikennelaitoksesta alkaen. Haastan mukaan Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen, jonka toiminnassa, esimerkiksi busseissa, saisi taide näkyä enemmän.