Hyppää sisältöön
Palvelutalon asukas pelaa Corona-peliä hoitajan avustuksella. Pöydän ääressä kaksi muuta asukasta seuraa peliä. Seinällä on koivuaiheinen maalaus sekä ilmoitustaulu, johon on kiinnitetty seinäkalenteri, valkoinen A4-paperi ja kuva kukasta. Taustalla oleva televisio on auki mutta sinertävä kuva on epätarkka.

Pelihetki herättää muistoja ja tuo asukkaat yhteen

Mäntyrinteen yhteiset pelihetket tuovat asukkaita yhteen viikottain. Fortuna ja Corona vievät lapsuuteen, bingo herättää muistot laivamatkojen tunnelmista. Pelihetki piristää ja moni asukas nauttii yhdessä tekemisestä. Voitontahdossakin löytyy. Kesäisin pelataan lauta- ja korttipelien lisäksi myös ulkopelejä, kuten mölkkyä ja keilapeliä, useamman kerran viikossa.

Talon yhteiset, säännölliset pelihetket mahdollistavat talossa toimivat toiminnanohjaajat ja lisäksi opiskelijaryhmät järjestävät pelihetkiä asukkaille. Osastoilla pelataan myös satunnaisesti hoitohenkilökunnan ohjauksessa. Jokaisella asukkaalla on mahdollisuus osallistua pelihetkiin ja mukana onkin usein koko talon asukkaat.

Pelit saavat aikaan mukavaa keskustelua ja niiden herättämiä muistoja muistellaan usein yhdessä asukkaiden kanssa.