Hyppää sisältöön
Pöydän ääressä istuu kaksi ukulelen soittajaa. Heitä kuuntelee pyörätuolissa istuva henkilö. Heidän takanaan on avoin ovi. Ovesta näkyy keittiö ja muutamia hahmoja.

Musiikki soi kohti kesää

Kevätkesä on soljunut Satamassa eteenpäin musiikin tahdissa. Olemme opetelleet ukulelen soittamista yhdessä ja viihtyneet kansanmusiikkia soittavan Trio Metacatin sekä vapunaaton juhlissa esiintyneen Laulupelimannien tahdissa. Saimme vieraaksemme myös viulisti-Pirittan, joka toteutti kuuntelijoiden toiveita ja laulatti Sataman väkeä. Lisäksi Sataman väkeä kävi myös kuuntelemassa Joensuun kaupunginorkesterin avoimia harjoituksia Carelia-salissa.

Satama on avannut ovensa myös harrastemaalareille ja tiloissamme on ollut esillä jo kolme taidenäyttelyä. Jarkko Kuittinen Pohjois-Karjalan elokuvayhdistyksestä kävi näyttämässä Satamalla vanhoja arkistofilmejä Joensuusta.

Kulttuurinen ja innostava työote on osa Sataman perusarkea. Välillä meillä käy vierailijoita, mutta paljon teemme ja luomme itse mukavia juttuja. Maalaamme, kuuntelemme musiikkia, pidämme tietokilpailuja, opettelemme uusia taitoja kuten kirjansidontaa. Muistuttelemme ja vinkkaamme kulttuuririennoista, ja tarpeen mukaan voimme lähteä vierailuille mukaan.