Hyppää sisältöön
Suomen Mielenterveysseuran Mental Health Art Week -tapahtumaviikon logo. Vaaleanpunainen, isoilla kirjaimilla kirjoitettu teksti 'MHAW!'. Taustalla vihreitä ja oransseja, mustapilkullisia kolmioita. Tausta monivärinen.

Mental Health Art Week 2019

Mental Health Art Week ja 100 minuuttia taidetta -kampanja yhdistävät voimansa ja järjestävät yhteistyössä kaksi tapahtumaa:

Tiistaina 21.5. klo 12.15 – 13.45 Helsingissä, Lapinlahden Lähde, Lapinlahdenpolku 8

Taiteen ja kulttuurin merkitys hyvinvoinnille  -keskustelussa mukana ovat Sari Laitinen (musiikkiterapeutti, Taide Toipumisen Tukena -hankkeen projektipäällikkö, Espoon sairaala), Arttu Haapalainen (taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus) ja Eveliina Lafghani (toiminnanjohtaja, Taiteen Sulattamo ry ja puheenjohtaja, Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry)

Ennen keskustelutilaisuutta virittäydytään tunnelmaan Mielialasmoothie-baarissa ja heti keskustelutilaisuuden jälkeen on koettavissa Sopimusvuori ry:n teatteriryhmän Vanja-eno -komedia.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry:n ja Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n kanssa.

Tapahtuman ohjelma

 

Torstaina 23.5. klo 17 – 21 Tampereella, Mielikahvila, Sorinkatu 4

Monitaiteisessa iltatapahtumassa on mahdollisuus nauttia taiteesta ja tehdä taidetta itse.

Tapahtumassa esiintyvät Jukka Nousiainen, jonka levy ”Ei enää kylmää ja pimeää” valittiin Soundi-lehden kriitikoiden äänestyksessä vuoden levyksi 2018, sekä Tampereen Kulttuuripaja Virran esiintyvä bändi Väärän väriset tapetit.

Sirkus Fokus-hankkeen kanssa pääsee kokeilemaan sosiaalista sirkusta ja Kulttuuriosuuskunta Uulu järjestää aikuisten muskarin. Sami Nygrénin ohjaamassa kirjoittajapiirissä käydään läpi kirjoittamisen iloja ja suruja.

Käsityöaktivistiryhmä Radikaalit Ristipistot Tampere järjestää avoimen kokoontumisen. Kimmo Ylösen Magreb-Pohjola -telttataideteoksen sisällä voi juoda teetä ja käydä hyviä keskusteluja. Tapahtuman aluksi voi käydä toivomassa omia suosikkikappaleitaan ja kuuntelemassa muiden suosikkeja.

”Taiteen ja kulttuurin merkitys hyvinvoinnille” -keskustelussa pohditaan, miten taide saadaan osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita ja kuullaan kuulumisia 100 minuuttia taidetta -kampanjan edelläkävijöiltä Lempäälän Kotokampuksesta, Tampereen Koukkuniemestä ja Tays Pitkäniemestä.

Illan aikana kuullaan Liinu Lähteen ja Sami Nygrénin runoesitykset sekä Janne Vattulaisen stand up -esitys Äly hoi älä jätä. Mielikahvilassa on esillä Laura Aron ja Sami Nygrénin taideteoksia.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä lukuisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa Mielikahvila ja sen vapaaehtoiset, Tampereen mielenterveysseura ry ja Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipiste.

Tapahtuman ohjelma

 

Mental Health Art Weekin ja 100 minuuttia taidetta -kampanjan ytimessä on sama ajatus:

Taiteessa kaikki tunteet ovat hyväksyttyjä ja oikeita. Taiteella ja taiteellisella toiminnalla on tutkimuksissa todettu olevan positiivisia vaikutuksia fyysiseen terveyteen, mielen hyvinvointiin sekä koettuun hyvinvointiin, elämänlaatuun ja onnellisuuteen.

Suomen Mielenterveysseuran Mental Health Art Week järjestetään kuudetta kertaa toukokuussa 20.-26.05.2019. Hyvän mielen kulttuuri- ja taidetapahtumaviikko alentaa kynnystä keskustella mielenterveydestä ja sen merkityksestä niin yksilöille kuin yhteisölle. Viikon aikana paikalliset mielenterveysseurat yhteistyökumppaneineen järjestävät mielen hyvinvointia pohtivia, tulkitsevia ja edistäviä kulttuuri- ja taidepainotteisia tapahtumia ympäri Suomen.

100 minuuttia taidetta -kampanja innostaa osallistumaan taiteeseen ja kulttuuriin vähintään sadan minuutin ajan joka viikko. Kampanja haastaa kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijat ottamaan taiteen ja kulttuurin pysyväksi osaksi toimintaansa.  Kampanja on käynnissä 24.1. – 31.10.2019. Kampanjaa koordinoi Taiteen edistämiskeskus.

Tervetuloa taiteen ja kulttuurin äärelle kokemaan, kokeilemaan ja tekemään – sekä kertomaan muille, mitä vaikutuksia taide ja kulttuuri saavat aikaan!

 

Lisätiedot:

Mental Health Art Week

Satu Turhala

suunnittelija, kulttuuri ja liikunta / Kansalaistoiminnot

Suomen Mielenterveysseura

p. 040 652 6646

satu.turhala@mielenterveysseura.fi

MHAW-VERKKOSIVUT

 

100 minuuttia taidetta -kampanja

Arttu Haapalainen

taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija

Taiteen edistämiskeskus

p. 0295 330 843

arttu.haapalainen@taike.fi
100 MINUUTTIA TAIDETTA