Hyppää sisältöön
Luonnonvalkoiseksi rapatun kerrostalon sisäpihan vihreällä nurmikolla seisoo valko-mustaan asuun pukeutunut silmälasipäinen laulaja. Hän pitelee mikkiä ja hänen edessään on musta nuottiteline, josta pilkistää sinikantinen nuottivihko. Laulajan vieressä oikealla istuu korkealla baarijakkaralla harmaatukkainen muusikko, joka säestää laulua haitarilla. Hänen edessään on musta sähköpiano. Pianon takana vaaleanruskealla jakkaralla on jonkinlainen vaalealla liinalla peitetty musta laatikko. Laulajan vasemmalla puolen on vihreä kukkaistutus. Muusikkojen kummallakin puolen on hopeaisilla metallijaloilla seisovat mustat kaiuttimet ja heidän takanaan oleva puu kukkii valkoisin kukin. Heidän ympärilleen on aseteltu korkeita tekoauringonkukkia. Nurmikkoa ympäröi harmaa reunakivetys ja vaalea hiekkatie.

Kesällä kulttuurikin siirtyy ulkoilmaan

Koukkuniemi, Tampereen kaupunki, Ikäihmisten palvelulinja, Tampere

Kesä on tuonut tullessaan Koukkuniemeen monenlaisia ulkona yhdessä vietettyjä hetkiä. Lämpiminä ja aurinkoisina päivinä yhteiset lounaat, kahvi- ja iltapalahetket on nautittu parvekkeella, järvimaisemia ja veneitä ihaillen sekä rupatellen. Parvekkeella on myös ahkerasti viihdytty kuunnellen lempimusiikkia ja saippuakuplia puhallellen. Eino Leinon runot ja Topeliuksen tarinat ovat kilpaa säestäneet kesäpäiviä viriketuokiossa kuunneltujen ja arvuuteltujen lintujen äänten kanssa.

Juhlasalissa ja pihamaalla on seurattu ja tanssittu monet konsertit ja kesäjuhlat muun muassa Matti Eskon sekä Trio Nautiluksen säestyksellä. Ja onpa lanteita pyöritetty alkukesästä jopa Tampereen Pakkahuoneella unelmadiskossa. Tanssit ovatkin yksi odotetuimmista tapahtumista erityisesti naisasukkaiden joukossa. Tampereen keskustan Laikunlavalla kuuntelimme myös pienemmällä porukalla palomieskuoro Tulikukkoja sekä ihastelimme Elvis-showta.

Lähiseutumatkailua olemme harrastaneet muutenkin Tampereen kiertoajelun ja useiden muiden vierailujen merkeissä. Riksakin on saanut kulkea moneen kertaan. Päiväretkien jälkeen onkin ollut mukava rauhoittua arjen pienissä kulttuurihetkissä Kalevalaa, Eeva Kilven runoja ja pianon soittoa kuunnellen tai kuvataidehetkistä laiturilla nauttien.