Hyppää sisältöön
Laulaja seisoo kädessään kitara. Hänen edessään on mikrofoni. Päässään hänellä on musta lierihattu. Vaatteet ovat mustat. Taustalla seinälle on kiinnitetty pilakuvapiirroksia.

”Kaikenlaisia ideoita on alkanut tulvia”

Lehtiojan palvelukeskus, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä, Lahti

Meillä 100 minuuttia taidetta -kampanjan aloitus on otettu innolla vastaan. Jo ennen kampanjan alkua järjestimme henkilöstölle kaksi erillistä työpajaa, joissa syvennyimme taiteen merkitykseen ja taiteen, kulttuurin, terveyden ja hyvinvoinnin suhteeseen.

Ideoimme myös sitä, miten taide ja kulttuuri voisivat näkyä omassa työssämme. Toiseen työpajaan olimme kutsuneet myös muiden Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän asumisyksiköiden henkilökuntaa. Näin saamme jaettua muidenkin yksiköiden kanssa ajattelua ja toimivia menetelmiä osallistumiseen.

”Alkuihmettelyn jälkeen innostus on herännyt ja kaikenlaisia ideoita on alkanut tulvia. On tuntunut hyvältä viedä iloa sellaiselle asukkaalle, joka ei omin avuin pääse kulttuurin äärelle.” Lehtiojassa työskentelevä Hilkka Huttu kertoo.

Taidetta ja kulttuuria on viety asukkaiden koteihin keskustelujen ja musiikin muodossa. Meillä on ollut monenlaista ohjelmaa, kuten runoraati, musiikkipiiri, kuvataidepiiri, päivätanssit ja elokuvailtapäivä. Myös vapaaehtoisia on käynyt mahdollistamassa asukkaiden pääsyä tapahtumiin.

Saimme nauttia juhlallisuuksista, kun meillä vietettiin sarjakuvaneuvos Rauli Nordbergin näyttelyn ”Julkut ja muut tutut” avajaisia. Esillä näyttelyssä on Nordbergin emojityyreiksi kutsumia karikatyyrejä piirtäjän läheisistä ja julkkiksista kuten Donald Trump, Elvis ja Sauli Niinistö. Avajaisissa oli myös musiikkiohjelmaa.

Julkut ja muut tutut -näyttely oli esillä Lehtiojan palvelukeskuksessa 3.2.–3.3.2019. Kuvassa Marko Haavisto esiintyy näyttelyn avajaisissa.