Hyppää sisältöön
Vihreäsävyisen rakennuksen seinissä on koivun runkoja. Rakennus on tasakattoinen ja suorakulmion muotoinen. Rakennuksen vieressä seisoo koivu. Rakennuksen edessä on ihmisiä. Taivas on sininen. Havainnekuva tulevan rakennuksen ulkoasusta.

”Hoitajista on koulutettu kulttuurikummeja”

Essote, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Essote toimii useissa eteläsavolaisissa kunnissa tuottaen niiden sosiaali- ja terveyspalvelut. Jäsenkunnat ovat Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala, joihin Essote tuottaa kaikki sotepalvelut sisältäen perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut. Lisäksi jäsenkuntia ovat Joroinen ja Pieksämäki, joihin Essote tuottaa erikoissairaanhoidon palveluja. Kampanjaan osallistuvia yksiköitä haetaan laajasti Essoten alueelta niin, että toimintaa olisi kaikissa jäsenkunnissa sijaitsevissa yksiköissä.

Essotessa on käytössä prosenttiperiaate liittyen rakentamisen yhteydessä toteutettaviin taidehankintoihin. Meillä on ollut useita taide- ja kulttuurihankkeita, joissa on mm. konseptoitu toiminnallisia kulttuuripalveluja sairaalan sisällä toimiviin erilaisiin yksiköihin sekä koulutettu hoitajista kulttuurikummeja.

Osallistumme kampanjaan, koska tavoitteenamme on, että taide ja kulttuuri jalkautuisi toiminnallisessa muodossa mahdollisimman laajasti Essoten sotepalvelujen sisälle ja nykyistä useampiin yksiköihin. Toimintamme laaja-alaisuus tuo mahdollisuuksia kokeilla monenlaisia uusia lähestymistapoja normaalin hoitotyön rinnalle. Tavoitteenamme on, että kulttuurinen työote vakiintuu jatkuvaan käyttöön.