Hyppää sisältöön
Yhteiskuvassa Koukkuniemen asukkaita, työntekijöitä ja Skandinavian Hunks -tanssiryhmän jäseniä.

”Diskoilua ja Hunkseja!”

Koukkuniemi, Tampereen kaupunki, Ikäihmisten palvelulinja, Tampere

Helmikuussa Koukkuniemessä oli monenlaista taide- ja kulttuuriosallistumista. Meiltä kertyi osallistumisminuutteja kampanjaan yhteensä 12 431 minuuttia! Täällä mm. vietettiin kirjallisuusviikkoa, kuunneltiin musiikkia, pelattiin pelejä, käytiin taidenäyttelyssä, kuunneltiin runoja, maalattiin, katseltiin elokuvaa, vietettiin tanssiaisia, kuultiin barokkimusiikkia…

Ystävänpäivänä järjestettiin karaoketanssiaiset ja disco, johon kutsuttiin muistakin yksiköistä asukkaita. Tilaisuus aloitettiin alkumaljoilla, jonka jälkeen tanssittiin ja juotiin kahvit leivosten kera. Juhlat olivat mukavat ja hymy oli herkässä. Tanssilattia oli täynnä iloista väkeä.

Kävimme Tampere-talon K-50 messuilla: Siellä tapasimme Scandinavian Hunksit ja otimme yhteiskuvankin heidän kanssaan.

Arjessa on toteutettu pieniä ja suuria kokemuksia ja henkilökunta on mukana niin paljon kuin kokee ehtivänsä. Toisina päivinä ehtii enemmän ja toisina vähemmän. Minuutit ovat toteutuneet suurimmaksi osaksi vaikka koemmekin, että parannettavaa on aina.

Haasteena on antaa aikaa ja tekemistä sekä taidekokemuksia sellaisille asukkaille, jotka syystä tai toisesta viettävät paljon aikaa vuoteessa. Heitä tuodaan sängyllä mukaan erilaisiin ryhmiin ja voinnin niin salliessa he pääsevät pyörätuoleissa osallistumaan. Olisi hyvä saada myös uusia ideoita kaikenlaiseen tekemiseen. Tärkein kuitenkin toteutuu päivittäin ja kaikki tekevät parhaansa, jotta asukkaillamme olisi hyvä olla.