Hyppää sisältöön
Asukas seisoo pihalla tikka kädessään. Hoitaja seuraa vieressä heittoa. Heidän takanaan muut asukkaat ja hoitaja seuraa tikanheittoa istuen.

Arkeenkin mahtuu pieniä kulttuurinautintoja

Elokuu alkoi Koukkuniemessä kukkaisjuhlien merkeissä. Asukkaat saivat nauttia kauniissa ilmassa kukkaiskuninkaallisten valinnasta, elävästä musiikista ja herkuista. Myös baarin antimia hyödynnettiin. Paikalla oli pomppulinnakin. Ensimmäistä kertaa mummot ja papatkin uskaltautuivat pomppulinnaan, kukin huimapää tyylillään. Muutama kävi kokeilemassa pötköttelyä, ja rohkeimmat uskaltautuivat seisoviltaan muutaman pompunkin tekemään. Oli myös ihana seurata, kuinka juhlissa syntyi muutama uusi ystävyys eri kerrosten asukkaille, ja juhlien jälkeen onkin puolin ja toisin vierailtu. Ovatpa muutamat ystävykset päässeet yhdessä kahvioonkin kahvittelemaan.

Hienoista säistä ollaan saatu nauttia ja paljon onkin riksailtu niiden innoittamina. Tammelan tori on suosituin riksaretken kohde ja uusin aluevaltaus on ollut Finlaysonin palatsin terassi. Muitakin retkiä on tehty ahkerasti. Kävivätpä parasjalkaisimmat tutustumassa Amurin työläiskorttelimuseoon. Paikka oli asukkaista mielenkiintoinen ja monta tuttua asiaa sieltä bongattiin. Amurin kahvilan antimet kruunasivat retken. Myös museokeskus Vapriikissa, Pyynikin näkötornilla, Sara Hildenin taidemuseossa ja Kauppahallissa on piipahdettu.

Tokikaan aina ei voi retkeillä, mutta arkenakin voi nauttia pienistä kulttuurihetkistä muun muassa yhteispelien, kuten tikanheiton, muodossa niin sisällä kuin ulkona. Vanhat kotimaiset elokuvat pitävät aina pintansa. Viriketuokioissa on osallistuttu levyraatiin, tehty taidetta, bingoiltu ja nautittu hyvästä säästä ulkopelien kera. Onpa kuunneltu runojakin, Eino Leinoa ja Topeliusta sekä Kalevalaa. Livemusiikista olemme nauttineet, kun hoitaja on laulanut ja soittanut kitaraa. Myös päiväkahvit ulkona lempimusiikkia kuunnellen ovat arjen luksusta.

Asukkaiden toiveita kuunnellaan ja toteutetaan niin arkena kuin juhlana. Yhteisistä kiireettömistä hetkistä nauttivat kaikki.