Hyppää sisältöön
Punertavan, isoikkunaisen palvelutalon pihamaalla taiteilee pelleasuun pukeutunut esiintyjä. Hän tasapainoilee yksipyöräisen päällä ruudullisissa housuissa, raidallisessa paidassa, henkseleissä ja punaisessa lippalakissa. Hänellä on valkoiseksi maalattu naama ja punainen pellenenä. Hän temppuilee sivuttain kameraan nähden nurmikon halki kulkevalla hiekkatiellä. Nurmikolla on paljon yleisöä. Kuvan etualalla istuu kaksi katsojaa mustissa, harmaajalkaisissa puutarhatuoleissa. Toisella katsojalla on monivärinen, raidallinen paita, keltainen kudottu myssy ja silmäläsit. Hänen vieressään istuvasta katsojasta näkyy vain punertavan ruskeat hiukset ja vähän mustaa paitaa. Heidän edessään istuu toiset kaksi katsojaa mustissa pyörätuoleissa. Myös heillä on värikkäät asut. Heidän vieressään mustilla puutarhatuoleilla istuu oranssipaitainen ja lippispäinen lapsi ja hänen vieressään lippispäinen aikuinen. Heidän takanaan puisessa isossa pihakeinussa istuu vihreäraidallisessa paidassa ja tummissa shortseissa tummatukkainen lapsi. Keinun vieressä lähellä kuvan keskiosaa on toinen puinen, vaalealla katoksella varustettu pihakeinu, jossa istuu kaksi katsojaa. Toisella heistä on vaalea hihaton paita ja vaaleat hiukset. Toinen on ruskeahiuksinen ja hänellä on puna-musta-valkokirjava paita. Heidän vieressään, lähellä kuvan keskellä olevaa puun kantoa, istuu vaaleansiniseen, hihattomaan paitaan ja mustiin puolipitkiin housuihin pukeutunut nainen. Hänen edessään puuterhetuolilla istuu harmaatukkainen, vaaleaan pusakkaan pukeutunut nainen. Hänen vieressään on punainen rollaattori. Katetun pihakeinun vasemmalla puolen istuu punaisen kirjavassa paidassa ja mustissa housuissa katsoja pyörätuolissa. Hänellä on mustat aurinkolasit ja vaalea lippalakki. Hänen takaansa näkyy toisen katsojen siluetti. Heidän edessään on pieni neliskulmainen pöytä, joka on peitetty valkoisella pöytäliinalla. Pöydällä on virvokkeita. Taustalla kauempana seisoo muita katsojia. Sää on aurinkoinen mutta suurin osa katsojista on varjossa.

Itämaista tanssia, sirkustemppuja ja retkiä lähelle ja kauas

Kesä on vilkastuttanut Kotokampuksen toimintaa ja kaikenlaista kulttuuriaktiviteettia on piisannut. Pihahommat ja lämmin ilma ovat keränneet väkeä ulos nauttimaan luonnosta. Päivittäin kokoontumiset pihapelit mölkyn, boccian ja frisbeen kanssa ovat olleet mukavaa puuhaa. Luonnon helmassa olemme nauttineet myös musiikkituokiosta ja pienestä tuolijumppasta muusikko Jonne Sassin johdolla. Myös karaoke on innostanut laulattamaan ja asukkaat viihtyivät myös itämaisen tanssin parissa tanssiduo Idän Tuulten esiintyessä meille.

Riesa-pellen jonglöörausta ihasteltiin Kotokampuksen Kesäkirppiksellä, jossa riitti paljon ohjelmaa koko iltapäiväksi haitarimusiikista kesäkahvilaan. Asukkaat pääsivät myös itse kokeilemaan sirkustemppuja eri muodoissa ryhmäperhepäiväkoti Mannan ja Muksujen kanssa.

Olemme myös tehneet retkiä lähiympäristöön ja vähän kauemmaskin. Isolla porukalla tutustuttiin Vaihmalan Hovin ihastuttavaan miljööseen. Myös asukkaiden henkilökohtaisten suunnitelmien mukana tulleita toiveita on päästy toteuttamaan ja Tampereelle asukkaat ovat matkanneet antikvariaattiliikkeisiin etsimään kirjoja sekä vierailemaan apteekkimuseossa.